Бакин колач
Традиционално, у току сваке школске године, ученици са својим наставницима пеку бакин колач.
Прилика је то да се сви заједно дружимо али и нешто научимо.
Применом не стандардних мера за мерење, ученици користе рецепт. Уз помоћ наставника га примењују – а онда се сви заједно сладе.
Рецепт:
БАКИН КОЛАЧ
4-5 чаша од јогурта брашна (500 гр)
3 јаја
1 прашак за пециво
1 шоља од јогурта млека
1 шоља од јогурта шећера
1 шоља од јогурта уља
1 ванил шећер
Све измешати и пећи у загрејаном пекачу.
Печене по жељи можете јести посуте шећером у праху, намазане еуро кремом-пекмезом,...
Пријатно и уживајте као што смо и ми !
Аутор чланка: проф.раз.наст.Сандра Еделински