У жељи да се сетимо старих, заборављених укуса наше традиције,
које су припремале наше баке,
ученици наше школе су направили бакин колач.
Кроз разговор и израду истих, ученици су се упознали са значајем очувања традиције.
Наставници наше школе припремили су
све потребне састојке.....
На ученицима је било да мере и одреде количину датих састојака нестандардним мерама,
користе сат и мере време печења.
Рецепт који су морали да прате садржао је следеће податке:
2 чаше од јогурта интегралног брашна, пола чаше (исте) уља, 1 јаје,
3 кашике сусама, 3 кашике семена лана и 1 кашичицу соли.
Ученици су замесили тесто од потребних састојака.
Након тога су правили куглице које су се пекле у посебном пекачу за Галете.
Потребно време за једно печење је било пет минута. Након тог времена колачи су могли да се изваде а следеће куглице ставе.
Тог дана смо испекли пуно бакиних колача!
А да су били укусни, доказ је и то што су сви брзо нестали након што су их остали ученици наше школе појели!